QUESTIONS & ANSWERS

Hoeveel medewerkers werken er bij Holiday Ice?

Er werken circa 140 personen in vaste dienst bij Holiday Ice. De grootste groep medewerkers werkt in de productie. Daar werkt ook de grootste groep uitzendkrachten die per dag kan variëren van 60 medewerkers tot ruim 100 in drukke periodes.

Wordt er in ploegendienst gewerkt?

Binnen de productie, technische dienst en logistiek wordt in ploegendiensten gewerkt. Er wordt gewerkt in vijf ploegen, in een vast rooster. De wekelijkse arbeidsduur is daar 33,6 uur. Voor de dagdiensten van die afdelingen en voor overige afdelingen is de werktijd 37,5 uur en 40 uur per week.

Waarop wordt gelet bij het aannemen van nieuwe medewerkers?

Dit is qua kennis en ervaring afhankelijk van de functie, maar nieuwe medewerkers passen bij Holiday Ice als ze enthousiast, praktisch en betrokken zijn. We houden van aanpakkers en mensen die zien en weten wat er moet gebeuren.

Wat is de cultuur bij Holiday Ice?

Holiday Ice is van oudsher een familiebedrijf. Het heeft korte lijnen. Medewerkers en leidinggevenden zijn direct, nuchter en open in de communicatie.
Werken bij Holiday Ice betekent werken in een dynamische en uitdagende omgeving. Samenwerken met gedreven collega's, aan mooie producten in een branche die bij je past. Voor ons zijn inzet en houding belangrijker dan diploma's.

Welke ontwikkelingsmogelijkheden zijn er?

Voor operators en monteurs is er een aanbod van MBO opleidingen, die in samenwerking met MBO Life Sciences en het Friesland College grotendeels intern georganiseerd worden. Holiday Ice neemt hierin deel aan het Wendbaar Vakmanschap traject; een samenwerkingsverband tussen overheid, bedrijven en opleiders (http://wvlo.nl/). Een docent is wekelijks aanwezig om medewerkers in hun studie te begeleiden.

Voor overige functies is het altijd mogelijk om in gesprek te gaan over wat de wensen en de behoeften zijn. Met een goede argumentatie kan veel geregeld worden. We vinden het belangrijk het kennisniveau van onze medewerkers op het juiste peil te houden. Daarnaast zijn er natuurlijk jaarlijks de interne opleidingen op het gebied van BHV, hef- en reachtruck, NEN 3140 en HACCP.

Hoe lang duurt het voordat ik een vast contract krijg?

Wij vinden het belangrijk dat medewerkers zo snel mogelijk een vast contract krijgen. Dit gebeurt zodra duidelijk is dat de betreffende persoon geschikt is voor zijn/haar functie. Meestal starten we met een contract voor bepaalde tijd.

Over Holiday Ice

Dé toonaangevende & innovatieve private label-producent van multipacks en impulsijs. Wij werken samen met retailers, importeurs en fabrikanten die een kwalitatief en aantrekkelijk ijsassortiment serieus nemen.

Lees verder
Contactgegevens

Slotweg 17
8521 MA St. Nicolaasga

+31 513 433000
hrm@holidayice.nl