Onze geschiedenis

Van Banketbakkerij tot IJsfabriek.......


Holiday Ice is ontstaan uit een familiebedrijf. Age Postma is 1928 begonnen met het maken van roomijs in de banketbakkerij van Sint Nicolaasga. Er werd op kleine schaal, achter in de banketbakkerij, roomijs gemaakt. Het roomijs werd gevent in de omgeving onder de naam Postma IJs. Zoon Age Postma en zijn vrouw Mieke hebben het stokje in 1955 overgenomen. De winkel werd omgebouwd naar een automatiek, naast ijs werden op deze manier ook zelfgemaakte snacks verkocht zoals kroketten, bami- en nasischijven, patat en slaatjes. De vraag naar deze noviteiten steeg sterk. Zo sterk dat 1965 aan de kade in Sint Nicolaasga een fabriek werd gebouwd met een vriescel. De naam werd veranderd van Postma IJs in Holiday IJs.

Age Postma voor zijn T-Ford, 1928                         

Zoon Age Postma en zijn vrouw  Mieke bij de ijsmachine,1958

In deze fabriek is gestart met de productie van handijs zoals ijslolly’s, chocodips, bekers en cornets. Eerst met de hand, maar al snel werd een automatische ijslolly-machine (Rollo) en een cornetto- en bekervulmachine (Big Drum) aangeschaft. Om de producten aan de man te brengen werd geïnvesteerd in vrachtwagens om onder andere cafetaria’s, campings en kantines te bevoorraden. Hieruit is de groothandel Holiday Horeca ontstaan. Daarnaast vonden de lekkernijen hun weg naar de consumenten via thuisverkoop met 65 diepvrieswagens van IJspaleis. In de jaren tachtig is het huidige bedrijfspand geopend. Het stokje werd overgedragen aan de 3e generatie; de broers Johan, Frans en Age Postma. Onder hun leiding groeiden de drie bedrijven IJspaleis, Holiday Horeca en Holiday IJs verder.  

Diepvries auto met Holiday IJs logo, 1965 Johan Postma bij de eerste ijslolly-machine (Rollo)


Ondertussen maakte de supermarktketens een opmars in Nederland en de landen om ons heen. Discounters zoals Aldi en Lidl wonnen terrein. De supermarkten ontwikkelden hun eigen huismerken; private labels. De private label markt werd, en is nog steeds, een internationale groeimarkt. Hier werd eind vorige eeuw onder leiding van Johan Postma op ingespeeld door de productielijnen aan te passen en ijsjes te gaan verpakken in multipacks. Deze strategische keuze heeft ons geen windeieren gelegd; mede hierdoor heeft Holiday Ice zich snel kunnen ontwikkelen.   

                                                                                                  

De productie steeg snel en er was dringend ruimte nodig voor de groei van de ijsfabriek. Begin deze eeuw werden de bedrijven Holiday Horeca en IJspaleis verkocht. Het huidige bedrijfspand is meerdere keren aangepast en vergroot om de fabriek uit te kunnen breiden en er zijn drie vriescellen en een opslagloods gebouwd. De oude fabriek aan de Kade is ondertussen afgebroken en de bedrijfsnaam is veranderd van Holiday IJs in Holiday Ice vanwege de internationale ambities.


De ondernemersmentaliteit, drive naar technische vooruitgang, innovatie, daadkracht en saamhorigheid zijn kernwaarden binnen ons bedrijf. Ze zijn geworteld tijdens de lange weg van ijsmaken in de banketbakkerij tot en met vergaand geautomatiseerd ijs produceren in de huidige ijsfabriek. We hebben ons op eigen kracht ontwikkeld tot dé innovatieve partner voor de internationale retail op het gebied van handijs en we leveren onze ijsjes aan bijna alle supermarktketens in Europa en daarbuiten, bijvoorbeeld Nieuw Zeeland en Suriname.


Vandaag de dag werken we met onze collega’s op de afdelingen productie, logistiek, technische dienst, administratie, inkoop, verkoop, marketing, productontwikkeling en kwaliteitsdienst met passie samen om aan de vraag van onze klanten te voldoen. Dit gebeurt, met aanhoudend succes, geheel vanuit onze moderne ijsfabriek in Sint Nicolaasga.

We verwelkomen je om bij te dragen aan ons succes en wensen je veel werkvreugde, persoonlijke ontwikkeling en plezier bij Holiday Ice.

Roelof Knijn, Managing Director

Over Holiday Ice

Dé toonaangevende & innovatieve private label-producent van multipacks en impulsijs. Wij werken samen met retailers, importeurs en fabrikanten die een kwalitatief en aantrekkelijk ijsassortiment serieus nemen.

Lees verder
Contactgegevens

Slotweg 17
8521 MA St. Nicolaasga

+31 513 433000
hrm@holidayice.nl